Alpha

NYFIKEN PÅ DEN KRISTNA TRON?- GÅ EN ALPHAKURS!

Det är en grundkurs i kristen tro som bygger på samtalet och frågorna i den lilla gruppen, utifrån det föredrag som hållits tidigare under kvällen. Det är 12 kurstillfällen och första gången är en ”prova-på gång”. En alphakväll börjar med gemensam middag, följt av ett föredrag, kaffe och sedan samtal i grupper. För mer info. se vår hemsida eller kontakta församlingens pastor Karin Åkesson, pastor@kortedalakyrkan.se, tel. 0760-105502.

 

 

Information från Alpha Sveriges hemsida:

Alpha är en serie av interaktiva delar som fritt utforskar grunderna i den kristna tron. Ingen prestation. Ingen uppföljning. Kostar inget.

Alphakurser kan du hitta på olika platser världen över, exempelvis i kyrkor, restauranger, barer men också i hemmen. Alphakursen är en grundkurs i kristen tro och består av cirka tio samlingar där varje träff består av måltid, föredrag och samtal där deltagarna får dela med sig av sina tankar. Alpha är definitivt något för de nyfikna. Samtalen har som främsta syfte att uppmuntra kursdeltagarna att dela med sig av sina tankar och synpunkter. Kursen vill hjälpa deltagaren att utforska grunderna i den kristna tron i en vänlig, ärlig och avslappnad miljö.